Leta i den här bloggen

fredag 16 oktober 2015

Tänk om registrering efter kön var förbjudetVi hör dagligen om den feministiska jämställdhetsdebatten som baserar all sin fakta efter registrering efter kön. Men allt de vill i grund och botten är att kön inte ska spela roll. 

Men om kön inte ska spela någon roll och ska vara fel att utsätta någon efter diskriminering just på grund av kön, varför förbjuder vi inte registrering efter kön? 

Tänk om registrering efter kön var förbjudet internationellt och i svenska lagar med anledning till att var och en har rätt till sin integritet och skyddas mot ingripande i sitt privatliv, precis som andra diskrimineringsskyddade grupper.
Egentligen skulle inte lagen vara omöjlig att genomföra. För att utsätta någon för diskriminering går emot alla människors lika värde och att alla ska ha samma rättigheter.
Att behandlas lika är så grundläggande i en rättsstat och då skulle det vara genant att feminister och dagens media bryter ständigt mot den med statistik på män och kvinnor. Om feminister och media fortfarande skulle vilja basera sina argument för jämställdhet med olaglig och diskriminerande statistik, skulle det vara en brist på kunskap om gällande rätt eller en märklig människosyn som är orsaken?

Det man då skulle kunna fråga feminister, medier och andra om de verkligen förstår den centrala bakgrunden till varför de mänskliga rättigheterna över huvud taget existerar. De mänskliga rättigheterna handlar om att acceptera varje individ de fri- och rättigheter som man har rätt till.

Att skyddas mot diskriminering, åtskillnad eller indelning baserat på kön, är en fundamental princip. Att tillskriva en människas egenskaper eller beteende på grund av kön är irrelevant, och bör också vara olagligt. Var och en har rätt att behandlas lika inför lagen och rättsväsendet.

// Jesper Ek


Skrivit satirisk med en tanke på att kön bör inte spela någon roll. Varken i vardagen, samhället, lagen eller statistiken. Det är individen som bör ligga i fokus

Omskriven till stora delar från Christina Heilborn, Programchef på UNICEF Sverige
Länk här:

https://blog.unicef.se/2013/09/24/varfor-ar-det-forbjudet-med-registrering-pa-grund-av-etnicitet/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar