Leta i den här bloggen

fredag 26 februari 2016

Ska hudfärg ha betydelse Seinabo Sey?Seinabo Sey, en artist som har varit med och gjort låtar jag själv diggar som t.ex. "Hard Time" och "Younger - Kygo Remix" fick priset Årets pop på Grammisgalan och satte igång blåsväder när hon förde slutnumret. Av publiken på galan var det medvind och fick stående ovationer. "Sångerskan tog nämnligen upp 100 svarta kvinnor på scen som stod brevid henne när hon sjöng låten", skriver expressen. Sey vill inte lämna några kommentarer till motiveringen av framträdandet. Så jag som är emot diskriminering har inte heller några kommentarer kring numret.

Skärmdump från ett av inläggen

Det jag däremot reagerar på är hur hon dagar innan har gjort ett flertal inlägg på sitt instagram-konto om etniskt mångfald. Där hon lägger upp bilder från tidningsomslag och ställer frågan "Where is the diverity?". Till DN säger Seinabo Sey att hon ser det som problematiskt att personerna på omslaget är vita.
Jag förstår inte vad hon menar med,, "Jag förstår inte hur många omslag man kan ha där till och med är samma personer flera gånger under ett år, säger Seinabo Sey".
Det är väl ganska självklart att personer som ett företag uppskattar och har bra kontakt med återvänder?
Då du kritiserar hudfärgen på dem, skulle du blir gladare om personerna åkte på en solsemester innan, för att få lite färg? (ironi)

Om jag ska vara helt ärlig med er, så har jag svårt att förstå dagens klimat och "anti-rasism/feminism"-rörelse. Syftet med rörelserna är att motverka diskriminering, men vad de tillför är en ökad diskriminering. Där hudfärg och kön ska ha en allt mer betydelse.
Företag ska tvingas att bry sig mer om den etniska mångfalden än jämställdhet och anti-rasism.

Seinabo Sey, jag bryr mig inte ett dugg om vad du har för hudfärg och i min värld ska det inte heller ha någon betydelse, lika lite som de du hänvisar till i dina instagram-inlägg.

Jag bryr mig inte vart du kommer ifrån, hur du ser ut eller vem du älskar. Det spelar ingen roll om du är svart eller vit, man eller kvinna, ung eller gammal, homo-, hetero- eller bisexuell.  Beslut ska inte fattas på dessa grunder.// Jesper Ek

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar